Waarom we houden van Craft CMS (& Craft Commerce)

Bij The Craft werken we enkel met Craft CMS om onze websites, webshops & apps te ontwikkelen.

Elke website, webshop of app die we als online bureau opleveren, bouwen we in Craft CMS. Het is dus duidelijk dat we al jarenlang van dit content management system houden. Waarom we dat doen? Dat leggen we je graag kort uit met onze korte Craft CMS review.

Wie zijn wij?

We love Craft CMS. En “We” zijn The Craft, een full service digital agency in Melle (Gent). We werken op maat, en dat voor zowel webdesign, online ontwikkeling als digitale marketing. Onze klanten waarvoor we met Craft CMS een website, webshop of app bouwen, vind je terug in heel België. En je mag ons gerust een Craft CMS agency noemen.

Waarom Craft CMS: zoveel mogelijkheden!

Craft CMS en Craft Commerce geven je al de mogelijkheden die je kan bedenken terwijl je je website, webshop of app bouwt. Een klein greep uit de functionaliteiten die we zelf vaak gebruiken:

 • Gemakkelijke vertalingen van pagina’s
 • Gebruikers met elk hun eigen rechten toevoegen
 • Vlot optimaliseren (SEO)
 • Third parties zijn gemakkelijk integreerbaar
 • Van design op maat naar website op maat
 • Live preview
 • Snel formulieren aanmaken en publiceren

Met het content management systeem van Craft kan je zeer flexibel werken.

Craft CMS
Een blik achter de schermen van één van onze websites gebouwd met Craft CMS

Goed, voor sommigen onder jullie zal het eerder een nadeel zijn om ‘from scratch’ te beginnen, terwijl je bij WordPress wél templates hebt. Maar we doen niets liever dan vanuit niets, iets te creëren. Het ontbreken van templates is voor ons daarom net een troef, zodat je verplicht bent een uniek webdesign te creëren waarin je eigen verhaal en karaker verweven zit.

Craft CMS laat je toe om dat eigen design online om toveren tot een website. Het vraagt wat kennis (gelukkig werken wij al jaren met Craft) maar je hebt wel totale vrijheid op vlak van design en opbouw van je website. Dat geeft dan ook weer voordelen op vlak van online marketing.

...we doen niets liever dan vanuit niets, iets te creëren. Het ontbreken van templates is voor ons daarom net een troef, zodat je verplicht bent een uniek webdesign te creëren waarin je eigen verhaal en karaker verweven zit.

De Live Preview in Craft CMS

Een feature waar zowel wij als onze klanten blij mee zijn is de live preview. Nog vóór je pagina live staat kan je in het CMS al bekijken hoe hij eruit zal zien. Een aanpassing wordt in real time gevisualiseerd. Handig!

Systeemintegraties? Makkelijk!

Er zijn verschillende third parties die je aan Craft CMS en Craft Commerce kan koppelen. We lijsten even de meest bekende voor je op:

 • MailChimp
 • Campaign Monitor
 • Google Tag Manager
 • SalesForce
 • Google Maps
 • Bpost Shipping Manager
 • Hubspot

Een API koppelen is zowat altijd mogelijk binnen Craft CMS. Zo kregen we de voetbaluitslagen voor onze WK Pronostiek binnen waarna het door ons geprogrammeerd pronostieksysteem de data verwerkte.

Last but not least: Google & Bing love Craft CMS

Craft CMS is combineerbaar met verschillende plugins. De SEO-plugins die voor dit systeem beschikbaar zijn doen hun werk goed. Heel goed. Én snel. Je online platform vliegt, zowel op desktop als mobiel.

Het gaat in Craft CMS dan ook om méér dan enkel maar vlot je pagina optimaliseren met headings en meta tags. De code zelf wordt optimaal gestructureerd. Dat, in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid van Craft CMS én de mogelijkheid om in het CMS pagina-audits te laten uitvoeren, zorgt ervoor dat je snel resultaten behaalt in zowel Google als Bing.

Ook andere services zoals Google Analytics, Google Tag Manager, Google Search Console, Bing Webmaster Tools of Social Media cards zijn fool proof toe te voegen. Zo verzamel je in een mum van tijd de nodige data en heb je je vermeldingen op sociale media volledig in de hand.

Google Analytics Craft CMS

Diensten zoals Google Analytics of Tag Manager integreren we standaard in elke website die we bouwen met Craft CMS


Craft CMS vs WordPress

We gaan hier geen omstandige review doen van de twee content management systemen, want het is wel duidelijk naar wat onze voorkeur uitgaat. Maar we durven het toegeven: je hebt kennis van web development nodig om een website, webshop of app in Craft CMS (ondertussen zitten wel al aan versie Craft CMS 3) te bouwen.

Maar let op: voor bedrijven of grotere projecten raden we ten sterkste Craft CMS aan. WordPress mag dan een lagere instap hebben. Als je het eindresultaat van beide systemen langs elkaar legt, dan zie je dat je aan WordPress kan sleutelen en aanpassen. Met Craft CMS ga je echt bouwen wat je zelf wilt. Ook op vlak van veiligheid scoort Craft CMS heel wat beter. Niet onbelangrijk voor een bedrijfswebsite.

Neem dus eerst je online project grondig onder de loep voor je een CMS (en een website bouwer die ervaren is in dat CMS) kiest.

Het Craft CMS: we love you!

Mocht het nog niet duidelijk zijn, je mag ons een fan van Craft CMS en Craft Commerce noemen.

Ben je zelf overtuigd en op zoek naar een partner die ervaren is met Craft CMS? Voor de bouw van je online platform of simpelweg het website beheer van je Craft website? Neem dan zeker eens contact met ons op!

Op zoek naar een full service online bureau met jarenlange ervaring met Craft CMS?

Let's get this party started!