Online Marketing

Online marketing. Het bestaat uit veel facetten. Maar of je nu kiest voor SEO, SEA, Social Media, een nieuwsbrief of een combinatie van deze strategieën, er wordt altijd een antwoord gezocht op dezelfde problemen.

Want iedereen die een website, webshop of app heeft stelt zich vaak deze veel voorkomende vragen:

 • Hoe word ik gevonden op Google?
 • Hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website?
 • Hoe laat ik website bezoekers converteren?
 • Hoe laat ik klanten terugkomen?
 • Hoe kan ik mijn ranking in Google verbeteren?

Het komt vaak op hetzelfde neer. Iedereen wil de zichtbaarheid en vindbaarheid van zijn of haar website, webshop of app verbeteren. En nog het liefst in Google. Bij The Craft beseffen we als full service online marketing bureau dat veel mensen met deze vragen zitten. En we helpen je graag bij het zoeken naar een oplossing op jouw maat.

Daarom kun je op ons rekenen voor volgende specialisaties:

 • SEO
 • SEA
 • Inbound marketing
 • Post purchase marketing
 • CRM & segmentatie
 • Google My Business
 • Social Media
 • Nieuwsbrieven
 • Consultancy


SEO: zoekmachine optimalisatie

De grootste impact op de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website of webshop is SEO: Search Engine Optimization. Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Hiermee optimaliseren we een website of webshop om op lange termijn je organische ranking in Google te verbeteren.

Hoe we dit doen? Natuurlijk zoeken we eerst naar de juiste keywords die jouw doelpubliek in de zoekmachines gebruikt. Daarna spelen we zo goed mogelijk in op het algoritme van Google.

Tijdens deze zoekmachine optimalisatie vergeten we ook niet het zoeken in Google images en Bing. Die laatste is natuurlijk niet zo populair als Google, maar kan toch die extra bezoekers opleveren die het de moeite waard maken.

Vergis je niet. Het is het niet de bedoeling om alleen maar veel bezoekers op je website te krijgen of om hoog in Google te staan. Ons doel is om je relevante doelpubliek aan te spreken.

De gebruikers die op jouw website of webshop kopen, zich inschrijven, je contacteren, een offerte aanvragen of wat ook het doel van je online aanwezigheid is. Wil je beter gevonden worden in Google en andere zoekmachines? De zichtbaarheid en vindbaarheid van je website of webshop op het internet verbeteren? Schakel ons in als jouw digital marketing bureau.!

SEA: advertenties via Google AdWords

Beter gevonden worden in Google kan ook op korte termijn, sneller dan met SEO, en dit via SEA: Search Engine Advertisement. Zo creëer je online advertenties via Google AdWords.

Samengevat kun je met Google AdWords snel vanboven staan op de eerste pagina van Google. Dit is dan wel met een advertentie waarbij je een bepaalde som betaalt per klik op die advertentie. Die klik genereert een bezoek naar een pagina naar keuze op je website of webshop.

Heb je een bepaalde promotie in het hoofd? Of wil je voor een bepaalde service of product bovenaan staan in de zoekmachines en heb je hier een advertentiebudget voor over? Dan is SEA de oplossing.

Bij The Craft schrijven we na een keyword onderzoek verschillende advertenties op maat. We houden de prestaties van keywords en advertenties in het oog, waardoor jouw advertentiecampagne het maximale resultaat haalt tegen de beste prijs. En dit in de regio die jij kiest. Verder zorgen we natuurlijk ook dat sitelinks, call-outs en andere aspecten van je campagne in orde zijn. We bevelen ook een optimalisatie van je website aan.

Ook het lanceren van je advertenties in Bing is geen enkel probleem.

Wil je de mogelijkheden van online advertenties voor je bedrijf verkennen? Of vraag je je af hoeveel advertentiebudget je nodig hebt om bepaalde doelen te bereiken? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Google My Business: je bedrijf registreren in Google en toevoegen aan Google Maps

We horen vaak dat eigenaars van een website of webshop zich afvragen hoe ze hun bedrijf kunnen toevoegen en verifiëren bij Google. En hoe ze hun bedrijf kunnen toevoegen in Google Maps.

Dit doe je via Google My Business, een dienst van Google waarbij je op een correcte en duidelijke manier je bedrijfsinformatie verspreidt. We moesten geen internet marketing bureau zijn, moesten we je ook hiermee niet willen helpen. Je bedrijf verifiëren en toevoegen aan Google Maps? Laat het ons weten en we steken een handje toe!

Social Media: een andere manier om je doelpubliek te bereiken

Naast de zoekmachines zijn er natuurlijk ook nog de Social Media platformen. Facebook, Instagram, Pinterest…er zijn veel opties. Daarom is het belangrijk om het platform te kiezen dat geschikt is voor je doelpubliek en boodschap.

Samen met ons als social media marketing bureau vind je een antwoord op die vragen. Daarna bekijken we op welke manier we jouw boodschap communiceren. Is dit door het levend houden van een profiel of pagina op Social Media platformen. Of kies je ook voor advertenties?

Door het stellen van de juiste doelstellingen komen we tot een efficiënte manier om je doelen te bereiken. Wil je eens samenzitten om te kijken hoe we je kunnen helpen met Social Media? Stuur ons dan zeker eens een mailtje of bel ons gerust eens op.

Je nieuwsbrief laten maken en versturen

Vergeet ook e-mailmarketing niet om je doelpubliek te bereiken. We ontwerpen een template nieuwsbrief gebaseerd op de huisstijl van je website of webshop en adviseren je in de opbouw en inhoud van je mail. We stellen ook mee de strategie op om de juiste e-mailadressen te verzamelen én op te delen in mailinglijsten. Op die manier verstuur je de juiste boodschap naar de juiste mensen.

Na het versturen van je nieuwsbrief krijg je alle data die je maar kunt bedenken in een overzichtelijk rapport: wordt de mail geopend, klikken lezers op links en buttons, …Zo ontdek je kansen om je e-mailmarketing verder op punt stellen. Op die manier is je nieuwsbrief niet zomaar een vrijblijvende brief met nieuwtjes. Het wordt een kanaal om je doelpubliek relevante info te geven op het juiste moment. Zo verhoogt de interactie en zal je nieuwsbrief haar waarde bewijzen.

Je e-mailmarketing verder uitbouwen of verbeteren? Je nieuwsbrief laten versturen? Schakel ons als online marketing bedrijf dan zeker in!

En tenslotte online B2B marketing consultancy: onze aanvullende service

Werk je samen met The Craft? Dan staan we altijd als full service online B2B marketing bureau voor je klaar. Ook met online consultancy.

Het komt immers voor dat je zelf verder werkt aan je advertentiecampagnes in Google of je aanwezigheid op Social Media platformen. Maar je kunt dan wel eens met vragen zitten. Daarom kun je bij ons altijd met je vragen terecht. Of liever een volledige training rond een bepaald onderwerp? Ook dat is mogelijk. Geef ons zeker eens een seintje!

Bij ons stopt online marketing niet na het behalen van de eerste resultaten. We leggen samen met jou graag een lange weg van positieve samenwerking af. Kom dus zeker eens langs op ons kantoor in Melle (Gent) of neem contact met ons op!

Starten met online marketing of een versnelling hoger schakelen?

Vul onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk!

Let's get this party started!